mandag den 4. maj 2009

Kønsroller

Jeg er ikke meget til docu-soaps - men har alligevel fulgt "Min italienske drøm" på DR1. Den har sagt utrolig meget om mennesketyper - og om ledelse og samarbejde. Fire par konkurrerede om at "vinde" byens hjerte og et gammelt hus. Hos tre af parrene var rollefordelingen klar: i to af parrene var det manden, der førte ordet - og tegnede familien - i det tredje var det kvinde. Det fjerde par fik jeg aldrig noget indtryk af, da de i bedste Robinson-stil blev sendt hjem hurtigt i forløbet. Undervejs har der været et hemmligt råd, der endeligt skulle afgøre parrenes skæbne. I finalen faldt det ene par bl.a. på, at kvinden var - som det blev udtrykt - for meget fremme i skoene i forhold til sin mand. Med andre ord - hun skulle have ladet som om, det var manden, der var familiens overhoved og at hendes ideer var hans. Og tænk - vi er bare i Italien.Jeg siger ikke dermed, at det var det forkerte par, der vandt.
Jeg kan godt forstå de unge italienske kvinder, der ikke gider gifte sig og få børn med mødrenes sønner!
Desværre kan man også i Danmark stadig støde på denne holdning

1 kommentar:

Dorte H sagde ...

Som engelsklærer kommer det ikke så meget bag på mig, at der er så stor forskel på, hvor langt man er nået mht ligestilling i forskellige lande.
Jeg ser ikke selv serien, men min datter gør, så jeg har sådan med et halvt øre lagt mærke til den ene mand (hedder han ikke Finn?), som meget gerne ville styre det hele, og vist føler sig en god del bedre end alle de uvidende spaghettier.
Men det kan da godt være, jeg har taget helt fejl. Jeg sidder som regel og læser krimier, mens serien ruller hen over skærmen.