lørdag den 27. december 2008

Grønlangkål


Så blev den endelig overstået - julen! Nej, så slemt er det vel heller ikke - men det er nu hårdt med så megen og koncentreret mad, drikke og familie. I vores familie spiser vi grønlangkål ,og der var to familiemedlemmer, der måtte på hospitalet! dog ikke p.g.a. overspisning - men for at arbejde.

Den nordjyske grønlangkål har efter sigende bragt indtil flere personer på hospitalet for overspisning. Den lollandske variant er ikke mindre bastant - men vi kender begrænsingens kunst- os der kommer derfra.
På billedet mangler det kogte flæsk, der også er en vigtig bestanddel af tallerkenen. På Lolland er det iøvrigt gyldig skilsmissegrund - på lige fod med utroskab - hvis en mand ikke får grønlangkål juledag.

4 kommentarer:

irene norr sagde ...

Vi spiser også altid grønlangkål 2. juledag - i den vendsysselske version, da jeg ikke kan lave den sønderjyske helt,som Erik husker den fra sin barndom. Det bedste ved grønlangkål er nu, at der hører en øl og en snaps til.

Dorte H sagde ...

Personligt kan jeg nu bedre lide krimier end grønlangkål ;)
Jeg har lige fundet din blog, fordi jeg ledte efter en Marklund-anmeldelse, men jeg synes ikke rigtigt du blev færdig med den (eller har jeg ikke læst det godt nok).
Jeg er selv endnu nyere blogger; jeg startede en krimiblog på my opera i december, og er nu i færd med at skifte til Blogger. Du er velkommen til at kigge ind.

Anne Klara sagde ...

Jeg blev færdig med Marklund dagen efter. Men skrev ingen anmeldelse af den. Dorte H´s krimiblog glæde jeg mig til at følge

Dorte H sagde ...

Hej Anna Klara.
Du er hjerteligt velkommen :)
Jeg havde for øvrigt regnet med at lægge en ny anmeldelse i dag, men min egen computer døde slet og ret i nat, så jeg har mistet nogle filer. Men snart ...!